انواع استعداد

شکل یک تصویر
انواع استعداد

چند نوع استعداد داریم ؟

در این نوشته به انواع استعداد و دسته بندی آن از نگاه های مختلف خواهیم پرداخت.اما اگر می خواهید در مورد استعداد بیشتر بدانید، ابتدا نوشته استعداد چیست را مطالعه کنید.

 

انواع استعداد از نگاه وسعت فراگیری :

در نوشته استعداد چیست اشاره شد که استعدادها می توانند عام یا عمومی باشند طوری اکثریت نزدیک به کل افراد، این نوع از استعدادها را البته با شدت و ضعف دارند و به واسطه آن استعدادها، می توانند توانایی انجام برخی کارها را دشته باشند. از طرفی می توانند خاص یا اختصاصی باشند. استعداد های خاص استعدادهایی هستند که آن را ندارند، بلکه تعداد کمی از افراد به نسبت کل جمعیت دارای چنین استعدادی هستند. مثلا :

استعدادهای  هنری :

مثل موسیقی، نقاشی، خطاطی، بازیگری، نویسندگی، هنرهای تجسمی و …

استعدادهای علمی :

علوم پایه، علوم فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم میان رشته ای و …

استعدادهای کسب و کار :

راه اندازی کسب و کار اعم از تولید، خدمات، تجارت و …

استعدادهای ورزشی :

ورزش های تیمی، ورزش های فردی، چندگانه ها و …

استعدادهای مدیریتی :

و بسیاری استعدادهای خاص دیگر که تعداد آنها بسیار است.

البته باید به این نکته توجه کرد، درست است استعدادهای خاص در تعداد بسیار کمی از افراد به نسبت جمعیت جهان وجود دارد، اما متاسفانه بنابه هر دلیلی که جای مطرح کردنش در این نوشته نیست، بسیاری از افراد به ویژه در کشورهای جهان سوم، حتی تا زمانی که از دنیا می روند، هم هنوز هیچ اطلاع و شناختی از استعدادهای خاص و ویژه خود ندارند و این استعدادها همچنان پنهان هستند.

 

انواع استعداد از نگاه فردی :

استعداد حسی :

برخی از افراد در برخورداری و استفاده از حواس پنجگانه، قابلیت بیشتری از سایرین دارند. مثلا چشمان تیزبینی دارند یا گوش های قوی دارند که در شناخت صداها بسیار بهتر عمل می کنند، یا شامه قوی تری دارند و در شناخت بوها، توانایی بالاتری دارند و …

استعداد حرکتی :

مثل سرعت واکنش فرد به یک اتفاق. برخی افراد در واکنش نشان دادن به کنشی و محرکی، سرعت عمل بسیار خوبی دارند ولی برخی نه.

استعداد ذهنی :

برخی از افراد، دقت، توجه، تمرکز، حافظه و تخیل قوی تری نسبت به عرف جامعه یا میانگین آن دارند.

 

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که میزان استعداد افرادی که در زمینه ای مشابه و حتی یکسان استعداد خاص و ویژه دارند، لزوما یکی نیست. مثلا با وجود اینکه مسی و رونالدو هر دو استعداد ویژه ای در فوتبال دارند اما لزوما همین استعداد ویژه شان هم میزان، هم اندازه و حتی هم جهت نسیتند و شکل متفاوتی از هم اما در دایره استعداد فوتبالی دارند. مثلا یکی تکنیکی تر و آن دیگری شوت زن تر  و سرزن تر است. یا مثلا دو تا موزیسین برجسته ای که یکی استعدادی ویژه در موسیقی کلاسیک و آن دیگری استعداد فوق العاده ای در موسیقی پاپ یا … دارد.

پس داشتن استعداد ویژه در زمینه ای یکسان، لزوما همانندی ایجاد نمی کنه چون استعدادهای ویژه، شعبات بسیار زیادی دارند. البته در این میان هوش و مهارت هم ایفاگر نقشی هستند که در نوشته ای جدا به رابطه بین استعداد، هوش و مهارت پرداخته ایم و شما عزیزان می توانید از لینک اخیر به آن نوشته دسترسی داشته باشید.

دوستان عزیزی که از داوطلبان کنکور اعم از هر کدام از کنکورهای سراسری، ارشد یا دکتری هستند، می بایست توجه کنند که کشف استعداد  یا استعدادیابی موضوع بسیار مهمی است. استعداد یابی مقدم بر هر فعالیت تحصیلی است و در هر جایگاه تحصیلی که امروز هستیم می توانیم مسیر خود را به سوی موفقیت تغییر دهیم. پس از استعداد یابی آنچه بسیار مهم و با اهمیت است انتخاب رشته است که می بایست متناسب با استعداد فرد باشد.

در ضمن ما در سایت آیدان ، نوشته ای هم تهیه کرده ایم که داوطلبان کنکور سراسری پس از استعداد یابی خود و شناخت رشته یا رشته های مورد علاقه واقعی خود، با استفاده از آن می توانند کاملا اصولی، منطق و درست انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهند و پله های موفقیت را به امید خدا با پذیرش در آن رشته، یکی یکی طی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *