معرفی رشته زبان انگلیسی و گرایش های آن

شکل یک تصویر
معرفی رشته زبان انگلیسی و گرایش های آن

معرفی رشته زبان انگلیسی و گرایش های آن :

امروزه اهمیت زبان انگلیسی بر کسی پوشیده نیست. چون زبان انگلیسی علاوه بر این که زبان توریستی است، زبان علم، دیپلماسی و سیاست، ورزش،  و … نیز هست. بنابراین طبیعی است که افراد و خانواده های بسیاری تلاش دارند چه خود و چه فرزندانشان، به مهارت های مختلف زبان انگلیسی آشنایی و حتی تسلط داشته باشند. بنابراین شاهد هستیم که در سراسر کشور، بسیاری از خانواده ها از همان دوران ابتدایی و حتی پیش دبستانی، سعی دارند فرزندانشان را در کلاس های آموزش مهارت های زبان انگلیسی ثبت نام کنند.

این موضوع خود می تواند عاملی باشد که فرزندان خردسال دیروز، جزو کسانی باشند که امروز تمایل به تحصیل در رشته زبان انگلیسی دارند و در کنکور سراسری جزو داوطلبانی هستند که برای قبولی در رشته زبان انگلیسی دانشگاه ها و موسسات آموزشی دیگر، تلاش می کنند.

فارغ از نیات کسانی که تمایل به داشتن تحصیلات آکادمیک در رشته زبان دارند، در این نوشته، شما را با انواع گرایش های رشته زبان انگلیسی در مقاطع مختلف تحصیلی و کاربرد هر کدام در مشاغل مربوطه، آشنا خواهیم کرد تا با دیدی باز به انتخابی درست دست بزنید.

 

 

قبل از اینکه به معرفی گرایش های زبان انگلیسی بپردازیم، ابتدا به فرآیند پذیرش در رشته زبان انگلیسی در انواع دانشگاه ها خواهیم پرداخت.

دانش آموزانی که داوطلب شرکت در کنکور سراسری برای پذیرش در رشته زبان انگلیسی هستند در سال های قبل فقط در آزمون دروس عمومی شرکت می کردند، اما شاید این سئوال پیش بیاید که با توجه به این که از کنکور سراسری سال 1402 دروس عمومی از کنکور دانشگاه ها حذف شده و فقط به صورت سوابق تحصیلی و به میزان 40 درصد، در نتیجه نهایی کنکور تاثیر گذارند، مبنای پذیرش در رشته زبان انگلیسی دانشگاه ها، چگونه است؟

پاسخ :

اولا : داوطلبان گروه آزمایشی زبان های خارجی، می توانند فقط در گروه آزمایش زبان های خارجی ثبت نام کنند یا با توجه به رشته تحصیلی خود در مدرسه، یکی از گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی یا علوم انسانی را به عنوان گروه آزمایشی اصلی خود انتخاب کرده و در مراحل و فرآیند ثبت نام، علاقمندی خود را به گروه آزمایشی زبان های خارجی اعلام کنند.

دوما : داوطلبان گروه آزمایشی زبان های خارجی فقط به سئوالات زبان تخصصی پاسخ خواهند داد. ضریب درس تخصصی انگلیسی برای این داوطلبان 1 در نظر گرفته شده و نتیجه آن به میزان 74 درصد در نتیجه نهایی کنکور تاثیر خواهد داشت. 26 درصد مابقی نیز از سوابق تحصیل داوطلب در سال دوازدهم بر اساس جدول زیر اعمال خواهد شد.

ردیف نام درس ضریب
1 فارسی3 21.63
2 دینی3 16.52
3 زبان عربی 3 9.05
4 زبان خارجی3 11.8
5 سلامت و بهداشت 3.44

 

در نوشته های دیگری به نحوه پذیرش دانشجو در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا زبان انگلیسی اشاره خواهد شد.

گرایش های زبان انگلیسی در مقاطع مختلف

مترجمی زبان انگلیسی

مقطع کاردانی :

  • آموزش زبان انگلیسی
  • مترجمی زبان انگلیسی

 

مقطع کارشناسی :

  • آموزش زبان انگلیسی
  • مترجمی زبان انگلیسی
  • زبان و ادبیات انگلیسی
  • زبان انگلیسی ویژه دانشجویان مطالعات اسلامی

مقطع کارشناسی ارشد :

  • آموزش زبان انگلیسی
  • مترجمی زبان انگلیسی
  • زبان و ادبیات انگلیسی

مقطع دکترا :

  • آموزش زبان انگلیسی
  • مترجمی زبان انگلیسی
  • زبان و ادبیات انگلیسی

پس از اینکه دیدیم، علاقمندان زبان انگلیسی در چه گرایش هایی و تا چه مقطعی می توانند به تحصیل خود ادامه دهند، می رویم سراغ آشنایی عمیق تر با هر یک از گرایش های نامبرده.

معرفی گرایش های رشته زبان انگلیسی

آموزش زبان انگلیسی :

فارغ التحصیلان این گرایش بسته به اینکه در چه مقطعی فارغ التحصیل شده اند و از چه درجه علمی برخوردارند، می توانند در آموزش دانش آموزان دوره اول دبیرستان، دوره دوم دبیرستان، آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای، دانشگاههای علمی کاربردی، آزاد، غیر انتفاعی، شهریه پرداز، دانشگاه های روزانه و شبانه دولتی، آموزشگاه های آزاد زبان، موسسات کنکور، مراکز آموزشی با مدارک معتبر خارجی مثل آیلتس، تولیمو، تافل و …

آموزش زبان انگلیسی

همچنانکه در بالا هم اشاره شده، خوشبختانه این امکان برای علاقمندان این گرایش در داخل کشور وجود دارد که بتوانند تحصیلات خود را در این گرایش تا مقطع دکترای تخصصی، ادامه دهند و حتی به کرسی های عالی آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه ها برسند.

مترجمی زبان انگلیسی :

فارغ التحصیلان این گرایش باز هم بسته به این که دانش آموخته چه مقطعی هستند و از چه میزان مهارت برخوردارند می توانند در زمینه ترجمه کتاب، نشریات، مقالات، یا به عنوان مترجم در کنار گروه های مختلف سیاسی، هنری، ورزشی، علمی، صنعتی، توریستی و … در سفرهای کاری، تفریحی و  ماموریتی به سایر کشور های جهان  و یا راهنمای جهانگردهایی که وارد کشور می شوند، فعالیت داشته باشند. یا می توانند به عنوان مدیر دارالترجمه رسمی، در ترجمه انواع مدارک به زبان های مختلف دنیا، مشغول به کار باشند.

گرایش مترجمی زبان انگلیسی

 

دانشجویان علاقمند به این گرایش می توانند تحصیلات خود را در داخل کشور تا مقطع دکترای تخصصی ادامه دهند و به بالاترین مهارت های ترجمه، دست یابند.

 

لیدری تورهای ایرانگردی و جهانگردی

زبان و ادبیات انگلیسی :

وقتی عبارت ادبیات، به عنوان یک رشته دانشگاهی اضافه می شود بار علمی و فرهنگی آن رشته را غنی می بخشد.

آنچه دانشجوی این رشته می آموزد فقط زبان انگلیسی و مهارت های آن نیست، بلکه این رشته می تواند دریچه ای باز کند به دریای وسیع فرهنگ انگلیسی زبانان اعم از بریتانیا و غرب، چون دانشجوی این رشته علاوه بر فراگیری ظرافت های زبان انگلیسی، با شعر ، داستان، نمایشنامه، تاریخ ادبیات، مکاتب ادبی، نقد ادبی و حتی فرهنگ عامه  انگلیسی زبانان آشنا می شود.

آشنایی با شاعران، نویسندگان بسیار معروف انگلیسی زبان و آثار ماندگار آنها، باعث می شود فارغ التحصیلان این رشته این مهارت  را پیدا بکنند که به عنوان مبادله کنندگان فرهنگ بتوانند رابطه ای دو طرفه بین ادبیات ایرانی و ادبیات انگلیسی و تطبیق آنها فراهم کنند.

خوشبختانه در این گرایش از زبان انگلیسی، این امکان در دانشگاه های داخل کشور فراهم هست که دانشجویان و علاقمندان این گرایش بتوانندتا بالاترین درجه علمی ممکن، تحصیلات خود را ادامه دهند و خود به اساتیدی تبدیل شوند که علاوه بر رایزنی فرهنگی، بتوانند علم و تجارب خود را در اختیار نسل های بعدی علاقمند بگذارند.

حال که مختصری با رشته زبان انگلیسی آشنا شدید بهتر است، اصول انتخاب رشته درست و اصولی را هم فرا بگیرید تا در انتخاب رشته خود موفق باشید. ما در نوشته ای با عنوان  انتخاب رشته کنکور سراسری به این مهم پرداخته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *